A stretch fólia, mint a csomagolástechnika alapköve

stretch fólia

A gyors eredmény eléréséhez szükség van a megfelelő termékek és technika alkalmazására. A stretch fólia, az ipari és kiskereskedelmi csomagolás egyik kulcsfontosságú eszköze lett az utóbbi évtizedekben. Ez a rugalmas, átlátszó csomagolóanyag forradalmasította a termékek szállítását és tárolását, köszönhetően számos előnyös tulajdonságának. De miért vált elengedhetetlenné a stretch fólia a csomagolástechnikában és hogyan alkalmazzuk célszerűen?


Miért olyan kiemelkedő a stretch fólia?
A stretch fólia képes akár 300%-os mértékben is megnyúlni, anélkül, hogy elszakadna. Ez a tulajdonsága teszi lehetővé, hogy szorosan rögzítsük vele a termékeket a raklapokhoz, valamint egymáshoz megakadályozva azok elmozdulását vagy károsodását szállítás közben. Az átlátszó polietilén anyag vízálló réteget képez a csomagolt termékek körül, így védelmet nyújt a kiömlő nedvesség, eső és egyéb folyadékok okozta károk ellen. A stretch fólia kiváló ellenálló képességet mutat a szakadással, lyukadással szemben, így hosszú távon is megőrzi a csomagolt termékek integritását.

A stretch fólia használat igen könnyű
Manuális és gépi csomagolásra egyaránt alkalmas, lehetővé téve a gyors és hatékony alkalmazást minden típusú vállalkozás számára. Többféle méretben vásárolható meg. A webmaxx.hu oldalon 500 és 100 mm-es szélességben, 114, 133 valamint 140 m-es hosszúságban rendelhető meg. Kapható külön nyeles kiszerelés, amivel még egyszerűbb a kézi csomagolás. Az áttetsző stretch fólia esélyt kínál a termékek megtekintésére, ami számolás során gyakran előnyös, miközben a sötét kivitele éppen a teljes takarást biztosítja, amennyiben erre van szükség.

Vélemény, hozzászólás?