Az Amper bővítés menete semmiképp sem végezhető el házilag

Amper bővítés menete
Amper bővítés menete

A régebbi épületek elektromos hálózata az egyre inkább megnövekvő fogyasztás következtében gyakran elavult és nem képes teljesíteni az igényeket. A rendszer teljesítménye növelhető az Amper bővítés menete ismeretében.

Minél több berendezés működik egyszerre, annál nagyobb a fogyasztás és a meglévő infrastruktúra ezt valószínűleg nem fogja elbírni, működésbe lép a Fi relé és kikapcsolja az elektromosságot az épületben vagy annak egy részében, megakadályozva ezáltal a túlhevülést. Az Amper bővítés menete egyszerű folyamat és amennyiben a megfelelőképpen kerül elvégezésre, nem lesz tovább gond a nagyobb fogyasztók beiktatásával sem, ugyanis így megnövelhető az ellátás minősége.

Maga a munkamenet függ az igényelt teljesítmény mértékétől, a feszültség szintjétől és az elszámolás módjától. Az Amper bővítés menete csak akkor kivitelezhető, ha első lépésként jóváhagyja ezt az áramszolgáltató. Az igényt dokumentált formában kell a szolgáltató elé terjeszteni, a szükséges okmányokkal együtt. Az igénybejelentés elfogadását követően, az érdeklődő meg fogja kapni az MGT, vagyis a műszaki gazdasági tájékoztató levelet, amiben benne lesznek a csatlakozás feltételek.

Az okmány 3 hónapig érvényes, addig le kell, bonyolódjon az Amper bővítés menete, ami semmiképp sem végezhető el házilag, mindenképp szakember segítségére lesz szükség. A fővezeték cseréjét kizárólag regisztrált villanyszerelő végezheti el. Legtöbb esetben az elosztó a feltételekkel kapcsolatos készre jelentés beérkezése után a felhasználóval megköti a hálózathasználati és csatlakozási, valamint a villamos energia vásárlási szerződést, majd az Amper bővítés menete kivitelezése érdekében, kiküldi a saját szerelőit.