Neked van már kedvenc bőrápolód?

bőrápoló

A tökéletesen sima, fiatalos, ragyogó és hibátlan arcbőr titka a természetes ápolás. Ennek eléréséhez érdemes bőrápoló olajokhoz nyúlni. A rendkívüli tulajdonságaiknak köszönhetően, ezek képesek megadni a bőrnek azt, amit a legjobb krémek sem tudnak. Hogyan válasszuk ki a legjobb olajokat? Nálunk találsz néhány tippet erre vonatkozóan. Meggyőződésünk, ha még nem döntöttél az olajos ápolás mellett, akkor ezeket elolvasva biztosan meg fogod tenni! A növényi olajok az esszenciális zsírsavak, vitaminok, antioxidánsok és ásványi anyagok tárházai. A napi arcápolásban alkalmazva táplálnak, védenek, nyugtatnak és hidratálnak.

Értékes tápanyagokkal látják el a bőrt, védik a külső tényezőkkel szemben, enyhítik az irritációt és erősítik a hámréteget. A bőrápoló olajok használatával javíthatjuk a bőrünk állapotát, késleltethetjük az öregedési folyamatot és enyhíthetjük a pattanások lefolyását. Fontos azonban, hogy a megfelelőt válasszuk ki és jól alkalmazzuk. Az olajok könnyű állagúak, gyorsan felszívódnak és nem hagynak zsíros réteget maguk után. A folyékony bőrápolók nem tömítik el a faggyúmirigyeket és nem járulnak hozzá a mitesszerek kialakulásához. Ez például azt jelenti, hogy a jojoba a legjobb bőrápoló, ha pattanásokra hajlamos és zsíros a bőröd.

Illóolajok szárított vagy friss növényekből

Az ókorban a növényi kivonatokat a legértékesebb kincsnek tartották és csak néhány ember tudta, hogyan lehet hozzájuk jutni és miként kell használni ezeket. Manapság az aromaterápiában az illóolajok gyakran használatosak relaxáló, nyugtató és gyógyító szerként. Egyesek enyhítik a depresszió tüneteit, mások a bőrelváltozásokat kezelik, megint mások fájdalomcsillapító hatásúak. Melyiket válasszuk egy adott betegség kezeléséhez? Hogyan kell használni az illóolajokat, hogy a terápia biztonságos legyen és a legjobb hatást érje el? Tőlünk megtudhatod!

A természetes illóolajok szerves kémiai vegyületek illékony és intenzív aromájú keverékei, amelyek a növények különböző részeiben, például a magokban, gyökerekben, virágokban, gyümölcsökben, levelekben és kéregben találhatóak. A leggyakrabban olajos folyadék formájában fordulnak elő, aminek sűrűsége kisebb, mint a vízé, így nem tudnak benne feloldódni. Azonban zsírokban és más olajokban feloldódhatnak. Bár az illó kifejezés általában az enyheséggel és a múlandósággal társul, az illóolajok egyáltalán nem enyhék. Éppen ellenkezőleg, ezek olyan magas koncentrációjú anyagok, amelyek óriási hatással vannak az ember egészségére, mind fizikailag, mind mentálisan. Ügyesen és mértékkel alkalmazva számos pozitív hatást válthatnak ki.

Vélemény, hozzászólás?