Mit kell tudni az Orbit öntözőrendszer márkáról?

orbit

Az öntözőrendszer hatékonysága és működése nagymértékben függ attól, hogy ki végezte annak a tervezését és telepítését, illetve az alkotóelemek márkája is kiveszi a részét a végeredményt illetően. Nem csoda, hogy rengeteg kertmesternél az Orbit az első helyen van, hiszen egy megbízható, magas minőséget és tartósságot garantáló, a modernségre törekvő gyártóról van szó.

A forradalmi öntözéstechnika híve az Orbit, amelyik olyan alkatrészek is biztosít, amikkel az aktuális időjárás szerint történhet a növények öntözése. Sokan annak örülnének a legjobban, ha már holnaptól nem kellene egy cseppet sem törődniük a locsolással, a kert efféle gondozásával. Hiszen a legtöbb embernek az a célja, hogy csupán a kert előnyeit, annak a szépségét lehessen kiélvezni.

A jó hír az, hogy ez ma már nem lehetetlen, köszönhetően az olyan márkáknak, akárcsak az Orbit. Nincs is szükség másra, csak felkeresni egy szakavatott kertészt, aki a szakértelmére hagyatkozva választja ki azt az öntözőmárkát, amelyik tökéletesen passzol majd az adott kert tulajdonságaihoz. Az Orbit széles körű termékkínálata már lehetővé teszi, hogy a nyugalom és a szépség szigete legyen a zöld terület.

Sokan felteszik azonban a kérdést, hogy miért is nem elég egy szimpla kis locsolórendszer? Főleg azért kell az Orbit alkatrészekből épített szerkezet, mert az okosrendszer pontosan tudja, hogy mi történik a ház kerül, mikor, mire van szükségük a növényeknek. Sőt, a legmodernebb Orbit megoldás már az időjárást is figyeli és a szerint öntöz.

A locsolórendszer legfontosabb része a szórófej

Minden öntözőrendszer több fontos elemből épül fel. A kertmesterek szerint, a szórófej egyértelműen a leglényegesebb tartozék, amelyik a közvetlen vízkibocsátásért felel. Általában a gyep öntözésére szolgál az Orbit szórófej és a szelepek után a zónák csőhálózatára van felszerelve. Kétség sem fér hozzá, hogy a szórófej megfelelő kiválasztása és annak kiosztása nagymértékben meghatározza az egész rendszer működését, minőségét, tartósságát és hatékonyságát.

Amikor a szórófej kiválasztására kerül sor, fontos figyelembe venni a zöld terület méretét és tagoltságát. De milyen modellek közül lehet válogatni? Talán a legnépszerűbb a spray fajta. Az esőztető szórófej néven is ismert eszköz kifejezetten a tagolt területeken tudja megmutatni, hogy mire is képes. Fontos tulajdonságuk, hogy a kívánt szöget egyszerre, finom porlasztott módon terítik. Sokféle fix szögben használhatóak az Orbit változatok, azonban van hozzá állítható fúvóka is, ha nem standard területet kellene beöntözni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük