Méretpontos gumiszőnyeg a legjobb?

Néha egyszerű dekorációs kiegészítőknek tekintjük az autószőnyegeket, pedig érdemük ennél sokkal több. A méretpontos gumiszőnyeg a legjobb és legegyszerűbb autóvédő termék az utastérben és a csomagtartóban is.

És az univerzális autószőnyeg?

Az univerzális autószőnyegeketúgy tervezték, hogy minden autó belső terébe használhatók legyenek.Megvan az az érdemük, hogy bármilyen típusú autó padlózatának méretéhez igazíthatók és nagyon kedvező áron kaphatók. A szaküzletekben és az interneten könnyű megtalálni az univerzális autószőnyegeket.

A méretpontos gumiszőnyegek valamivel drágábbak, mint az univerzális autószőnyegek

Érdemes azonban összehasonlítani a különböző autószőnyegek minőségét és élettartamát.  Az ideális megoldás a méretpontos gumiszőnyeg, amely pontosan megfelel az autó modelljéhez. A méretpontos gumiszőnyegeket egy bizonyos autómárkához és típushoz gyártják az eredeti szőnyeg alapján, ezért 100 százalékban illeszkednek az autó padlózatához, nem csúsznak el és kunkorodnak fel a láb alatt.

Méretpontos gumiszőnyeg

A méretpontos gumiszőnyeg minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami egy autószőnyegtől elvárható. Nem engedi át a vizet, védi a kárpitot a szennyeződéstől, meglehetősen rugalmas, így könnyen és egyszerűen eltávolítható. A jó minőségű gumiból gyártott méretpontos szőnyeg könnyen karbantartható és tisztítható. A gumiszőnyeget elegendő folyó vízzel leöblíteni, egy kicsit szivaccsal dörzsölni. Minden más típusú autószőnyeget nehezebb tisztítani, különösen a textilből készülteket.

A textil autószőnyegek hátrányai

Több törődést igényelnek, tekintettel arra, hogy felszívják a nedvességet, ezért folyamatosanügyelni kell arra, hogy legyen idejük megszáradni. Ha nincs meleg garázs, akkor télen meglehetősen problémás a száradás, emiatt sokan úgy közlekednek, hogy „mocsár” van a lábuk alatt.

Milyen gyakran kell cserélni az autószőnyegeket?

A legtöbb autószőnyeget nagy igénybevételre tervezték, de a gumiszőnyeg rendkívül ellenálló a szélsőséges hőmérsékletekkel szemben is. A méretpontos gumiszőnyeg több évig kitart, ha jól vigyáznak rájuk.

Online áruházunkban rengeteg kiváló minőségű méretpontos gumiszőnyeg modell található, ahol könnyen kiválasztható az autó paramétereihez és az ár szempontjából is a megfelelőtermék.

Vélemény, hozzászólás?