Belépés

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Sample image

Helyi Esélyegyenlőségi Programok készítése

2012. 05. 28
A TKKI honlapján jelentkezhetnek az önkormányzatok a mentori segítség igénybevételére és a képzésre. A honlapon található jelentkezési lap kitöltése az önkormányzat hivatalos jelentkezését jelenti. A helyi esélyegyenlőségi programok elkészítésének határideje 2013. július 1-jére módosult!

Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény értelmében minden települési önkormányzat öt évre szóló helyi esélyegyenlőségi programot fogad el, melyet kétévente át kell tekinteni és felül kell vizsgálni.

A települési önkormányzat az államháztartás alrendszereiből, az európai uniós forrásokból, illetve a nemzetközi megállapodás alapján finanszírozott egyéb programokból származó, egyedi döntés alapján nyújtott, pályázati úton odaítélt támogatásban csak akkor részesülhet 2013. július 1-jét követően, ha helyi esélyegyenlőségi programmal rendelkezik. A 321/2011. (XII. 27.) Korm. rendelet alapján az esélyegyenlőségi programok elkészítéséhez a Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) mentori segítséget és képzést nyújt, amelyet az önkormányzatok ingyenesen vehetnek igénybe. A képzések megkezdésére azt követően kerülhet sor, miután az „Esélyegyenlőség-elvű fejlesztéspolitika kapacitásának biztosítása” című ÁROP-1.1.16 számú uniós társfinanszírozású kiemelt projekt megvalósítására a TKKI-t kormányhatározattal nevesítik és a program elindul.

A programok elkészítése az önkormányzatok aktív részvételét igényli. A települési önkormányzat közigazgatási szervének köztisztviselőjét vagy költségvetési szervének közalkalmazottját jelölheti ki a TKKI mentorhálózata által szervezett, a helyi esélyegyenlőségi programok elkészítését célzó képzésen való részvételre. Ez azt a célt szolgálja, hogy részt vegyenek a munkában azok az önkormányzati alkalmazottak, akik hosszú távon a településen dolgoznak és élnek, így a program kidolgozásához elengedhetetlenül szükséges település-specifikus ismeretekkel rendelkeznek. Továbbá a helyi közösséghez tartozásuk miatt érdekeltek a színvonalas helyi esélyegyenlőségi program létrehozásában és végrehajtásában. A mentori szolgáltatás és a képzésen való részvétel együttesen vehető igénybe.

A TKKI honlapján jelentkezhetnek az önkormányzatok a mentori segítés igénybe vételére és a képzésre. A honlapon található jelentkezési lap kitöltése az önkormányzat hivatalos jelentkezését jelenti.

A jelentkezési lap nyomtatott, hivatalosan aláírt, bélyegzővel ellátott formában is elküldendő a következő címre:

Türr István Képző és Kutató Intézet
1054 Budapest
Széchenyi u. 14.

A borítékra írják rá: „Önkormányzat jelentkezése – helyi esélyegyenlőségi program”

Kérjük, hogy folyamatosan kísérje figyelemmel a honlapunkon megjelenő információkat!

Csatolt dokumentumok

Hivatkozások

Jelentkezési lap
http://89.135.245.54/m11_1.html